“Skal man bli best til å bygge sterke hus, må man først lære hva som kan rive dem.”

Så formålet bak denne plattformen som jeg dessverre må underkaste kategorien “Blogg” er å kunne gi alle relevante målgrupper et innblikk i hvordan ferske morderne angreps-vektorer på IT fronten påvirker oss. Enten du er IT verdens “ildsjel” eller en av de med mindre datakunnskaper skal du kunne lese innlegget å se risikoen i å være en optimistisk nett-surfer.

Hovedsakelig har jeg ingen planer om å komme med guider eller lange innlegg om hvordan du skal bruke ditten og datten for å kunne beskytte deg. Saken er slik, det beste Antiviruset er ikke Norton, Avast eller AVG, det er din egen hjerne. Det at du ikke klikker på den linken eller ikke kjører den programvare, er langt mer effektiv enn den aktive “beskyttelsen” (legg merke til “”) til dagens moderne antivirus. les,lær og tenk!

Jeg skal ta for meg diverse prosjekter, oppdagelser og teknikker bak det man kaller «Offensive Security». “Skal man bli best til å bygge sterke hus, må man først lære hva som kan rive dem.”

Man har over de siste moderne ti-år sett en økning i «cyber» angrep rettet mot virksomheter i alle sektorer, ofte er målet ren økonomiske skade eller tilgang til informasjon. Det er blant annet dette som har dratt frem behovet for virksomheter med en eller annen form for IT-relatert infrastruktur, å leie inn profesjonelle «Hackere» for å teste sine systemer på en langt mer tryggere og mindre kostbare premisser.

Såkalte «Red-Teams»

 

Så Anti-Virus, hvor bra er de egentlig?

To be continued…

17,666 comments on ““Skal man bli best til å bygge sterke hus, må man først lære hva som kan rive dem.”